Ouders begrijpen ons niet.

‘Ga eens achter je mobiel vandaan.’Ik denk dat jij dat ook wel eens hoort van je ouders. Wij als kinderen/tieners zitten best vaak achter onze telefoon en iedereen heeft er een. Onze ouders vinden dat niet leuk en willen dat we wat anders gaan doen. Maar zij weten niet wat erachter zit…

Waarom zitten we nou eigenlijk zo vaak achter onze telefoon? Ik denk dat we dat doen omdat we de simpele weg kiezen. Vervelen we ons, we pakken onze mobiel. Moeten we wachten, we checken onze insta, Snapchat en appjes. We doen het omdat als achter je mobiel zit niet hoeft na te denken. En we doen ook om erbij te horen. Veel volgers = populair. Dat is toch waar veel kinderen naar verlangen, er bij horen. Vriendschap en populariteit gaat niet alleen om aardig zij, maar ook om je telefoon.

Kinderen hebben steeds eerder een telefoon. Groep 5 hebben de eersten al een mobiel. Steeds meer kinderen krijgen dr één. In groep 8 heeft iedereen een mobiel. Wij worden opgegroeid met iPads, computers, laptops en telefoons.

Ouders zeggen altijd wel dat wij achter onze telefoon moet komen. Even ons niet bezig houden met het aantal volgers dat we hebben of wat er gebeurt op YouTube. Maar zelf kunnen ze dr ook wat van. Ze kijken Facebook. Als maar weer. Als tegenwoordig op de bank zit in de avond heeft iedereen zijn eigen apparaat. Niet meer gezellig een spelletje spelen of gezamenlijk een tv show kijken.

Heb ik dit nou fout of klopt het wel?

Van Julia

Insta: annajulia_v

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s